Loading

10 причини да купуваме продукти ръчна изработка

10 причини да купуваме продукти ръчна изработка

Защо да изберем ръчната изработка?

Вярвам, че важна част от развитието на който и да е бизнес в сферата на ръчната изработка не е само получаването на подкрепа от колегите творци, а и убеждаването на обикновения потребител, че купуването на ръчно изработена стока е добър избор за изхарчване на техните, изкарани с много труд, пари.

Ако потърсите в Гугъл “причини да купя ръчно изработени неща”, ще ви излязат МНОГО резултати. От една страна това е хубаво нещо. Означава, че много хора говорят, мислят и публикуват информация относно защо да се купуват продукти ръчна изработка. Бидейки човек, който изработва такива предмети, аз напълно подкрепям това. Забелязах обаче, че много от причините важат и ако бях обикновен потребител (не член на обществото на творците, занимаващи се с ръчна изработка).

Не съм сигурена, че ще бъда убедена, че пазаруването на ръчно изработени продукти е най-лесния начин.

Да, казах най-лесния. Със сигурност ръчната изработка е по-добрия начин, сигурена съм, че малко хора биха спорили с това. Погледнете колко по-добре е:

1. Подкрепяте местни занаятчии и творци

Подкрепяте местни занаятчии и местната икономика и общност. Подкрепянето на местния бизнес има много положителни страни, прекалено много, за да ги изброя тук, но е добра идея, повярвайте ми.

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

2. Получавате качествени продукти

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

Получавате качествени продукти, изработени с целта да издържат много време, а не продуктите направени под мотото “Колко евтино мога да го произведа?”. Най-вероятно ще се разпаднат за година или две, докато ръчно изработените неща притежават дълголетие. Творците се гордеят с работата си и искат тя да издържи теста на времето. Даже материалите са лично избрани от твореца. Коя производствена компания може да се похвали с това?

3. Вашите подаръци са най-добрите в квартала

Вашите подаръци са най-добрите в квартала. Те са готини, интересни и уникални, често произведени в единична бройка! Можете да откриете страхотни ръчно изработени неща, за които хората ще питат – “От къде да си взема такова?”.

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

4.Персонализиране!

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

Персонализиране! Тъй като всеки предмет е ръчно направен и обикновен но комуникирате директно с човека, който го изработва, можете лесно да промените цвета или размера или даже да поискате напълно персонализирана изработка. Това елиминира оправданието “ Само това беше останало в магазина.”. Искате готино калъфче за новата ви джаджа, но размерите ѝ са странни и не пасват на предлаганите от магазина калъфчета? Поръчайте си изработка с точните размери! Кучешките пуловери от магазина не пасват на обичаното ви кутре? Персонализираната изработка е спасението! Възможностите са безкрайни.

5. Помагате на околната среда.

Помагате на околната среда. Усещането да си “зелен” винаги е приятно, нали? Ръчно изработените продукти не са направени в замърсяващи околната среда фабрики и не са доставени от другия край на света, използвайки горива. Купуването на ръчно изработени продукти, особено изработени в местността, в която се намирате, може много да намали вредните емисии по света.

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

6. Получавате уникална връзка с твореца

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

Получавате уникална връзка с твореца. Можете да сте в директен контакт с човека, който изработва творението със собствените си ръце. По някаква причина това е много готино. Помислете колко готино би било да се срещнете с любимия си моден дизайнер, артист, автор или готвач. Чувството е подобна на това, но на по-малка и по интимна скала.

7. Помогнали сте директно на някого

Нека не забравяме и топлото и приятно чувство, което получавате от знанието, че сте помогнали директно на някого. Например, когато купите нещо от магазина ми, вие помагате да сложа храна на масата си (благодаря ви много за това). Не е нужно да плащате на касиера, на мениджмънта, на доставчика, на дизайнера и на производителя, защото всички тези позиции съответстват на един и същ човек.

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

До тук 7 причини за да купите ръчно изработен подарък

Това бяха 7 силни причини да купувате ръчна изработка. Но нека бъдем честни, когато дойдат празниците, много купувачи не търсят по-доброто, а търсят по-лесното. Когато празниците се промъкнат зад гърба ни, ние просто искаме пазаруването да приключи, подаръците да са опаковани и да има време да се изпекат курабийките и време за почивка преди да започнат 100-те различни партита и вечери. За това ще ви дам още 3 причини защо купуването на ръчна изработка може да бъде най-лесното пазаруване за празниците:

8. Избягвате препълнените магазини

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

Избягвате препълнените магазини. Колко е досадно да маневрирате себе си ( и пазарската количка и вероятно децата си) през пълния магазин, за да се преборите с някого другиго за последната бройка на щанда и след това да чакате часове на опашка с пълна количка и да осъзнаете, че сте забравили да вземете подарък за тъща си, колега или съсед. Говорете за стрес! Купете си ръчно изработени подаръци от местните базари, бутици или пазарувайте за ръчно изработени подаръци онлайн, за да не е нужно въобще да се срещата с хора.

9. Опаковайте си подаръка

Опаковайте си подаръка. Това може да не важи за всички ръчно изработени подаръци, но голям брой от продавачите предлагат опаковане на подаръци (понякога даже е безплатно). Даже да не е безплатно, си заслужава допълнителното заплащане, особено ако не можете да намерите опаковките, които сте купили миналата година и трябва да излезете да купите други от препълнения магазин, да намерите свободен следобед и място за цялата тази опаковъчна хартия, тиксо, ножици, кутии за подаръци и други. Спестете си времето и енергията!

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

10. Свършете всичко на веднъж

arteliza-zashto-da-kupite-handmade

Свършете всичко на веднъж. Намерете голямо изложение в областта, в която живеете и напазарувайте за празниците от там. Тези базари предлагат голямо разнообразие от стоки от типичния магазин, така че не е нужно да обикаляте за да намерите това, което ви е нужно. Това е още по-лесно, ако пазарувате онлайн. Онлайн платформите за пазаруване предлагат стоки от хиляди творци на ръчно изработени стоки от цялата страна и от целия свят, така че нямате извинение да не намерите перфектния подарък за всеки от списъка ви. Ако вече сте ползвали услугите на онлайн творец, направо се свържете с него дори и по телефона и си поръчайте подаръци, изложете идейте си и бъдете изненадани от талантливо творчество.

Какво може да бъде по-лесно? Ако започнете да протестирате, че сте по-заинтересовани от високо-технологичните джаджи, няма проблем, най-вероятно ще ви трябва калъфче, с което да предпазвате новата си скъпа придобивка, така че обмислете закупуването на ръчно изработено преди да изтичате до магазина. Ако смятате, че ръчната изработка е много скъпа, то бих ви върнала да прочетете вече споменатите причини. Трябва да плащате за качество и да бъдете умни купувачи, приятели.

Насърчавам всеки един човек да купува повече ръчно изработени продукти тази година, както и всяка година, не само по празниците, но за всички специални поводи или просто, защото искате нова възглавница за дивана или колие за себе си. Небето е границата!

Това е оригиналната статия, преведена е от английски. Надявам се да ви е харесала.
http://www.handmadeology.com/10-awesome-reasons-to-buy-handmade-gifts-this-year/

остави коментира

Трябва да си влязъл в профила си за да коментираш.