Как да вземете правилно размер на тениска?

 

Вземете една Ваша тениска или тениска на човека на когото искате да подарите. Сложете я на леглото или на маса, така че да е изпъната и премерете със линия, шивашки метър или друго което имате под ръка на местата където са обозначени със червени стрелки.

Вижте от таблицата кой размер се доближава до Вашия. Аз използвам няколко производителя и когато взимам тениска за Вас, гледам тази таблица и меря по нея. За това може да сте поръчали L размер, но да получите M или XL – не се притеснявайте, отговаря на ширината и дължината която сте видяли в таблицата.

Важно е да знаете, че използвам 100% памучни тениски. Това води до лека свиваемост при пране. За това е по-добре да поръчате с една идея по-големия номер.

Таблица с размерите за тениски от ArtELiza

Как да вземете правилно размер на кецове?

 

Вземете едни Ваши кецове / гуменки / маратонки или на човека на когото искате да подарите. Сложете ги на земята, така че да е изпъната и премерете със линия, шивашки метър или друго което имате под ръка дължината на стелката вътре. Ако можете да извадите стелката и да премерите ще е най-добре.

Вижте от таблицата кой размер се доближава до Вашия. Аз използвам няколко производителя и когато взимам кецове за Вас, гледам тази таблица и меря по нея. За това може да сте поръчали 38 размер, но да получите 37 или 39 – не се притеснявайте, отговаря на дължината която сте видяли в таблицата.

Важно е да знаете, че трябва да мерите стелката вътре. НЕ СЕ мери подметката отвън. Ако мерите ходилото си на босо, сложете 5 мм отгоре.

Таблица с размери за кецове от ArtEliza

Можете да прочетете за това как се поддържат ръчно рисувани тениски или кецове в нашата статия в блога ни по-долу.

Рисувана кожена чанта Панда от ArtEliza.com сн. 5

Поддръжка на ръчно рисувани и изработени продукти

Много често ме питате: Боята ще падне ли? Много често, дори смело мога да кажа 90% от хората, които искат да поръчат рисувана тениска или кецове ми задават въпроса: “Боята ще падне ли?” Отговорът е не! 🙂 Всъщност е напълно разбираемо да ми задават този въпрос. На пазара се появиха много хора опитвайки се да…

Повече