Loading

Рисуване&Вино или Кафе-Новия начин за разпускане

Рисуване&Вино или Кафе-Новия начин за разпускане

Представете си как под звуците на релаксираща музика рисувате в няколко стъпки наистина красива картина, а междувременно допълвате насладата си и усилвате чувствителността на сетивата си с чаша ароматно вино… Хубаво е, нали? Наричаме го още терапия от сивото ежедневние с чаша вино или кафе в приятелска среда, където може да разкриеш неочаквани свои способности.

Е, ако имате желание, но не ви се занимава сами да правите цялата съпътстваща организация, не се разочаровайте – може да се включите в заниманията „Рисуване & Вино или Кафе в АртЕлиза”, организирани от Елизабет Ангелова и нейната приятелка София Мечева.

За да може в рамките на два часа и половина – три, присъстващите да се отпуснат и да изживеят незабравими мигове, те осигуряват всичко необходимо – творческо пространство, обстановка и отношение, чаша българско вино или ароматно кафе, минерална вода, разядки и шоколад, както и всичко свързано пряко с рисуването – статив, платно, акрилни бои, четки, престилка…

Идеята се развива и вече в заниманията се включва и Рисуване & Кафе, както и Рисуване & Бира, с което става интересно и се обхваща по-голяма група от хора.
Рисуване & Кафе има всеки ден на обяд за да може всички които не могат вечер или ако предпочитат чаши ароматно кафе да се насладят на рисуването.
Респективно Рисуване & Бира се провеждат уикендите на обяд или през цялата седмица вечер, така няма да игнорираме мъжката част.

Освен трите варинта за забавление и разпускане, със затоплянето на времето занятията част от занятията ще се пренесат на открито-в парка и дори на морето. Мобилният екип на “АртЕлиза” ще провежда събития в барове, салони за красота, детски центрове (поучителни и увеселителни) и др…

Това обаче далеч не е всичко. В магазина-ателие на АртЕлиза няма да се рисува само върху платно…Ще се рисува върху дрехи – тениски, кецове, чанти и др.; върху чаши и бутилки и върху какво ли още не.

Планирани са и събития с участието на Вашите кучета. Провежданите в парка събития позволяват да доведете Вашия четитиног приятел, да седнете на тревата върху възглавничка и да порисувате заедно на статив с платно.

Сега обаче, много повече хора са наясно с предлагането на този вид развлечение и АртЕлиза набира все по-голяма популярност. Местата се запълват бързо и освен многото нови гости, които идват да се „пробват“, се завръщат вече опиталите, водейки с тях своите приятели. Картините са така подбрани, че да може всеки да сътвори своя шедьовър и да се увери, че няма нищо страшно.

За разпространяването на продукта си Елизабет и София разчитат най-вече на препоръката от уста на уста. Оценяват подкрепата, получена от близки и приятели още в началото, а по-нататък и на редовните им клиенти. „За нас е радост, че нашите гости често се връщат при нас и то с приятели. Това е голямо признание и знак, че са останали доволни“.

Пий, рисувай и се отпусни – Вино+Рисуване=Щастие

“Рисуването е вид подсъзнателна терапия още от древността. В началните години дори децата изразяват вътрешния си свят чрез рисуване. В днешно време ежедневието ни затваря в една сфера, рисуването пък ни отваря очите, отваря вратите на подсъзнанието и започваме да виждаме повече неща. Забелязваме хубавите дребни неща в живота, а не се въртим само работа и вкъщи. Начин да провокирате самите себе си. На нашите събития се стремим да насочим мисълта Ви за картината, за цветовете, как да смесите, кой с кой цвят си подхожда, как се движи ръката с четката….приятната релаксираща музика и чашата в ръка допринасят за медитацията която правим. Така Ви разтоварваме от натрупаните проблеми в ежедневието.”

Казва Елизабет Ангелова, която е художник, графичен и интериорен дизайнер и собственик на арт магазин Артелиза. Рисува от 4 клас, участва по конкурски, учи в ПГТМД, след това и НХА с магистърска степен. Работи като графичен и интериорен дизайнер за големи фирми, но кръвта я влече към изкуството.

“Рисуването е начин да излезеш от сивото ежедневие и да сътвориш нещо цветно, да преживееш една нова емоция и да се заредиш с положителна енергия” -казва София Мечева – Еколог по образование и творец по професия. За пръв път попада на събитие “Рисуване и вино” преди година с ваучер-подарък от приятел. Докоснала се веднъж до магията на изобразителното изкуство, в нея се събужда “творецът” и домът и вече е пълен с нейни авторски картини.

Тя заедно с Елизабет правят събитията за Рисуване, като може да се възползвате и от нейните услуги като маникюристка.

Е, готови ли сте и вие да нарисувате щастието си?

Желаещите да посетят сбирките могат да си запазят място засега чрез facebook страницата ArtEliza Craft, онлайн директно на сайта, по телефон или мейл.

остави коментира

Трябва да си влязъл в профила си за да коментираш.