Loading

Категория: рисуване и вино

Представете си как под звуците на релаксираща музика рисувате в няколко стъпки наистина красива картина, а междувременно допълвате насладата си и усилвате чувствителността на сетивата си с чаша ароматно вино… Хубаво е, нали? Наричаме го още терапия от сивото ежедневние с чаша вино или кафе в приятелска среда, където може да разкриеш неочаквани свои способности.

Е, ако имате желание, но не ви се занимава сами да правите цялата съпътстваща организация, не се разочаровайте – може да се включите в заниманията „Рисуване & Вино или Кафе в АртЕлиза”, организирани от Елизабет Ангелова и нейната приятелка София Мечева.

За да може в рамките на два часа и половина – три, присъстващите да се отпуснат и да изживеят незабравими мигове, те осигуряват всичко необходимо – творческо пространство, обстановка и отношение, чаша българско вино или ароматно кафе, минерална вода, разядки и шоколад, както и всичко свързано пряко с рисуването – статив, платно, акрилни бои, четки, престилка…

Идеята се развива и вече в заниманията се включва и Рисуване & Кафе, както и Рисуване & Бира, с което става интересно и се обхваща по-голяма група от хора.
Рисуване & Кафе има всеки ден на обяд за да може всички които не могат вечер или ако предпочитат чаши ароматно кафе да се насладят на рисуването.
Респективно Рисуване & Бира се провеждат уикендите на обяд или през цялата седмица вечер, така няма да игнорираме мъжката част.

Освен трите варинта за забавление и разпускане, със затоплянето на времето занятията част от занятията ще се пренесат на открито-в парка и дори на морето. Мобилният екип на “АртЕлиза” ще провежда събития в барове, салони за красота, детски центрове (поучителни и увеселителни) и др…

Това обаче далеч не е всичко. В магазина-ателие на АртЕлиза няма да се рисува само върху платно…Ще се рисува върху дрехи – тениски, кецове, чанти и др.; върху чаши и бутилки и върху какво ли още не.

Планирани са и събития с участието на Вашите кучета. Провежданите в парка събития позволяват да доведете Вашия четитиног приятел, да седнете на тревата върху възглавничка и да порисувате заедно на статив с платно.

Сега обаче, много повече хора са наясно с предлагането на този вид развлечение и АртЕлиза набира все по-голяма популярност. Местата се запълват бързо и освен многото нови гости, които идват да се „пробват“, се завръщат вече опиталите, водейки с тях своите приятели. Картините са така подбрани, че да може всеки да сътвори своя шедьовър и да се увери, че няма нищо страшно.

За разпространяването на продукта си Елизабет и София разчитат най-вече на препоръката от уста на уста. Оценяват подкрепата, получена от близки и приятели още в началото, а по-нататък и на редовните им клиенти. „За нас е радост, че нашите гости често се връщат при нас и то с приятели. Това е голямо признание и знак, че са останали доволни“.

Пий, рисувай и се отпусни – Вино+Рисуване=Щастие

“Рисуването е вид подсъзнателна терапия още от древността. В началните години дори децата изразяват вътрешния си свят чрез рисуване. В днешно време ежедневието ни затваря в една сфера, рисуването пък ни отваря очите, отваря вратите на подсъзнанието и започваме да виждаме повече неща. Забелязваме хубавите дребни неща в живота, а не се въртим само работа и вкъщи. Начин да провокирате самите себе си. На нашите събития се стремим да насочим мисълта Ви за картината, за цветовете, как да смесите, кой с кой цвят си подхожда, как се движи ръката с четката….приятната релаксираща музика и чашата в ръка допринасят за медитацията която правим. Така Ви разтоварваме от натрупаните проблеми в ежедневието.”

Казва Елизабет Ангелова, която е художник, графичен и интериорен дизайнер и собственик на арт магазин Артелиза. Рисува от 4 клас, участва по конкурски, учи в ПГТМД, след това и НХА с магистърска степен. Работи като графичен и интериорен дизайнер за големи фирми, но кръвта я влече към изкуството.

“Рисуването е начин да излезеш от сивото ежедневие и да сътвориш нещо цветно, да преживееш една нова емоция и да се заредиш с положителна енергия” -казва София Мечева – Еколог по образование и творец по професия. За пръв път попада на събитие “Рисуване и вино” преди година с ваучер-подарък от приятел. Докоснала се веднъж до магията на изобразителното изкуство, в нея се събужда “творецът” и домът и вече е пълен с нейни авторски картини.

Тя заедно с Елизабет правят събитията за Рисуване, като може да се възползвате и от нейните услуги като маникюристка.

Е, готови ли сте и вие да нарисувате щастието си?

Желаещите да посетят сбирките могат да си запазят място засега чрез facebook страницата ArtEliza Craft, онлайн директно на сайта, по телефон или мейл.